LerenDoenMaken is genomineerd voor de IPON – Innovatie van het leren Award PO 2018!

 

Bij Leren Doen Maken gaat het om maken. Leerlingen werken samen aan producten, met behulp van ICT, en werken op die manier aan hun digitale geletterdheid en vaardigheden  die belangrijk zijn voor hun toekomst. Op dit moment zijn we al ruim vier jaar bezig met het ontwikkelen en toepassen van LerenDoenMaken.
Twee jaar geleden in 2015, heb we LOF subsidie aangevraagd en gekregen om ons platform uit te breiden en meer body te geven. Mede daardoor is het ons gelukt een landelijk webplatform te lanceren:  www.lerendoenmaken.nl , waardoor ook andere scholen van zowel het PO en VO gebruik kunnen maken van ons platform.

Vanaf maart 2017 zijn we officieel online en inmiddels hebben zich al meer dan 150 scholen aangemeld. Voorwaar een niet verwacht resultaat. En de aanmeldingen komen nog steeds binnen. Ook wij zijn nog steeds bezig LerenDoenMaken verder te ontwikkelen en gebruiksvriendelijker te maken voor zowel de leerling als de leerkracht.

We zijn inmiddels ook bezig een leerlijn uit te schrijven voor Digitale Geletterdheid zoals het SLO die voor ogen heeft. Ons voorlopige hoogtepunt is de nominatie voor de IPON – Innovatie van het leren Award PO 2018!  De officiële bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs is op woensdag 7 februari om 17.00 uur tijdens de IPON beurs. Met spanning wachten wij de uitslag af.

Over de blogger

John Doe

Antoon van Geffen

Sin Victorschool
Ik ben Antoon van Geffen en werk op de St. Victorschool in Afferden Gld. Het is een vrij kleine school, met op dit moment een krimpend leerlingenaantal. We hebben 4 dubbele en één voll…

Plaats een reactie

Andere blogposts