Pitch

 1. Dit ben ik
  Mijn naam is Roelien Cloïn. Bijna 10 jaar sta ik voor de klas. Mijn basis ligt in het basisonderwijs. Ik heb verder gestudeerd, tweedegraads docent wiskunde, en ben zo in het middelbaar onderwijs terecht gekomen. Van vmbo-basis t/m vwo klas 3 heb ik lesgegeven/geef ik les.
 1. Daarom ga ik dit doen
  Mijn LOF deelname gaat over het formatief lesgeven aan een brugklas. Niet alleen, maar met alle vakken die de leerlingen in de brugklas op het Beekdal Lyceum krijgen.
  Waarom ik meedoe, is omdat ik het volgende patroon wil doorbreken: leerstof behandelen à toets voorbereiden à toets maken à toets nakijken en cijfer geven à toets nabespreken à ongeacht het cijfer, weer door met het volgende onderwerp.
  Ik wil graag dat mijn leerlingen de leerstof beter gaan begrijpen, inzicht krijgen in eigen leren en buiten cijfers om gemotiveerd raken.
  Als docent wil ik meer inzicht krijgen in het leerproces van mijn leerlingen.
 1. Zo ga ik dit doen
  Met de werkgroep, waarin alle docenten die de groep lesgeven vertegenwoordigt zijn, ontwikkelen we een formatief lesprogramma.
 1. Dit ga ik doen
  Een formatief jaarprogramma ontwikkelen voor een brugklas. Van lessen, leerlingbesprekingen tot overgangscriteria.
 1. Dit heb ik van jou nodig
  – Formatieve werkvormen
  – Meedenken over overgangscriteria
  – Inspiratie voor out-of-the-box denken
  – Implementeren van de algemene vaardigheden
  Kortom, een klankbordgroep die ons kritisch en scherp houdt. Eveneens een luisterend oor en een plek waar we kunnen ventileren.

Over de blogger

John Doe

Roelien Cloïn

Openb. SGM. Arnhem Noord. voor lyceum | havo | mavo en vbo
In de eerste plaats ben ik docent geworden. Na het behalen van mijn diploma voor het basisonderwijs, wilde ik mij ontwikkelen in het voortgezet onderwijs. Toen pas heb ik voor het vak…

Plaats een reactie

Andere blogposts

Pagina delen