Vrouwending en vuurwerk

Oké, in het onderwijs werken voornamelijk vrouwen. Ik ben zelf vrouw, voel me vrouw maar daar sta ik nooit bij stil. Alleen voor de kerstvakantie betrapte ik mezelf op een echt vrouwending.

Ik heb alle leerlingen uit mijn klassen gewaarschuwd voor het afsteken van vuurwerk. Best een vrouwending dus. Ik heb ze op het hart gedrukt om het vuurwerk niet in een buis te duwen vanwege het ontploffingsgevaar en of ze wel een bril op zouden doen?

Vooral jongens zijn dol op verhalen vertellen over vuurwerk, ze vertellen allemaal graag hoe het bijna mis ging ooit, wat ze het leukste vinden en met wie ze gaan afsteken de komende jaarwisseling. Het blijkt echt spannende een traditie voor ze. Na de vakantie dacht ik zelf niet meer terug aan mijn bezorgde woorden, maar de jongens uit de derde klas tweetalig vwo wel. Een van de leerlingen riep nadat ik ‘Happy New Year’ zei tegen de groep:

‘Miss, do YOU still have all your ten fingers?’.

De hele klas schoot in de lach. Mijn ongerustheid was duidelijk over the top!

Over de blogger

John Doe

Maud Philippen

Mendel College Interconfessionele Scholengemeenschap Voor Mavo Havo Vwo
Mijn naam is Maud Philippen (1970) en ik werk sinds 2002 als docent bij het Mendelcollege in Haarlem. Ik geef beeldende vakken op het tweetalig vwo (Engels) en Kunst &Design op de m…

Plaats een reactie

Andere blogposts